| 2023-10-20 | Kärnbibeln

Kyrkoåret – alla årgångar (med betraktelser)

I denna bok finns bibeltexterna för kyrkoårets alla 77 söndagar och högtider samlade. Varje kapitel inleds med en överskådlig presentation av temat och en betraktelse. Sedan följer bibel­texterna som är hämtade från Svenska Kärnbibelns expanderade översättning. Längst bak finns register för att lätt slå upp aktuella högtider för kommande år.

Boken kan med fördel användas för den som följer kyrkoårets rytm, men fungerar även som en fristående andaktsbok för årets alla veckor. Eftersom varje söndag/högtid ofta innehåller tio olika stycken från Bibeln, så kan ett sätt vara att låta boken ligga på köks­bordet och läsa en eller två bibelställen varje dag.

Boken har 853 sidor med mörkröd hårt linneomslag och fin guldtext!Sjöbergs förlag har också satt ihop ett paket med både bok och kalender:

Sagt om boken


”Vilka fina nyheter! Och vilken hjälp till bibelläsningen,
både den personliga och den gemensamma!

Jag tänker på Kärnbibelns  bibelöversättning med oerhört många hjälpsamma kommentarer och upplysningar, en verklig guldgruva för mig själv i min egen bibelläsning!

Och jag tänker på boken Kyrkoårets alla tre årgångar med bibelläsningar och andakter för alla veckor under året. En inspiration till nystart i andaktslivet!”

Berit Simonsson, inspiratör Oasrörelsen


Exempel ur boken