0634 – אֵסַר־חַדּוֹן (Esar-chaddon)

Esar-Chaddon (Esarhaddon)


Typ:
Substantiv Substantiv
 
mask. maskulinum
 
NamnNamn
 
Person Person
Personer: Esarhaddon
Hebreiska: אֵסַר־חַדּוֹן (Esar-chaddon)
Uttal: e-sar-cha-dån    Lyssna
Talvärde: 979 (1 + 60 + 200 + 8 + 4 + 6 + 700)    ord med samma talvärde
Ursprung: of foreign derivation
Användning: 6 ggr i GT

*Vi arbetar med att ta fram svenska beskrivningar på alla ord, i de fall de inte finns ännu finns visas den engelska här. Även fältet ursprung är inte fullständigt och kan ha blandat engelska och svenska.

Engelsk översättning

Esar-haddon

Engelsk beskrivning

Esarhaddon = "Ashur has given a brother"
1) king of Assyria in the seventh-century BC


Alternativa former

Grammatisk kodSvenskaAntal
Subst. Substantiv
maskulinum
Namn/Plats namn/plats
-6


Fler lexikon

BlueletterBible.org
BibleHub.com rapportera ett problem

Användning i GT


2
2
2
Totalt    6

Referenser (6 st)


2 Kungaboken (2)

Och det skedde när han tillbad i nisrochs hus, hans gud, att Adramelech och Saretser, hans söner, slog honom med svärdet och de flydde till Ararats land. Och hans son Esarchadon regerade i hans ställe.

Esra (2)

närmade de sig Serubbabel (Zerubbavel) och ledarna (de ledande fäderna, patriarkerna, överhuvudena för de återvändande) och sa till dem: Låt oss bygga tillsammans med er, för vi liksom ni söker er Gud (Elohim) och har offrat till honom sedan Esarchaddons dagar [681-669 f.Kr.], Assyriens kung som förde oss hit.
[Redan den assyriska kungen Sargon hade gjort folkförflyttningar när Samarien föll (722 f.Kr.). Detta fortsatte efterföljande kungar som Esarchaddon (681-669 f.Kr.) och Ashurbanipal (668-627 f.Kr.). Utombibliska källor bekräftar hur Esarchaddon förflyttar folkgrupper till Sidon sedan han intagit de områdena.]

Jesaja (2)

Och det hände när han tillbad i sin gud Nisrochs hus, att hans söner Adramelech och Saretser slog honom med svärd [detta skedde 681 f.Kr.], och de flydde till Ararats land. Och hans son Esarchadon regerade i hans ställe.Grekiskt/hebreiskt lexikon BETA

Lexikonet är under uppbyggnad.