28 maj 2012, kl 23:00

Tjäna Gud

Det är tid att söka Gud och leva i hans vilja för våra liv.

Läs 1 Pet 4:7-11
Jonas Bergsten, 28 maj 2012

Skriv ut / Dela
linje

11 maj 2012, kl 00:01

En mall för ljuvlig gemenskap

Vad skulle hända om Gud befallde sin välsignelse över Sverige, hur skulle det se ut i våra församlingar, skolor och arbetsplatser om himmelens Gud kommenderade sin välsignelse där?

I Psalm 133 finns en mall för hur det kan ske. Det börjar med att det är gott och ljuvligt när bröder bor endräktigt tillsammans. Det hebreiska ordet för ljuvligt kan också översättas tilltalande, vackert och attraktivt.

När Jesus är det centrala i en gemenskap så är det inte bara en grupp människor som träffas, Jesus själv är där. En sådan gemenskap är otroligt vacker och attraktiv. I Matt 18:20 ser vi att det räcker med två eller tre personer så är Jesus mitt ibland dem.

Det är intressant att precis innan och efter denna vers talar Jesus om förlåtelse. Biblisk enhet är inte mesig, är det någon som beter sig illa så ska man gå till den personen enskilt och reda ut det (v15). Gör man inte kommer den personen, som oftast är ovetande om att hans sätt skadar andra, att fortsätta att såra människor.

När Jesus avslutat sin undervisning tar Petrus i och frågar om man verkligen ska förlåta någon upp till sju gånger på en dag, och Jesus svarar sjuttio gånger sju gånger (v22).

När vi lyder Guds ord på det här området blir det en påtaglig smörjelse i våra samlingar, som Arons olja som rinner ner i skägget. Allt får nytt liv och börjar växa, det är som Hermons dagg som faller ner på Sions berg (Ps 133:2-3).

När detta sker kommer Guds befallning om välsignelse, om liv till evig tid på den platsen (Ps 133:3).

 

(Den här texten har också publicerats i Världen Idag i sammarbete med Sverigebönen, 11 maj 2012)

Jonas Bergsten, 11 maj 2012

Skriv ut / Dela
linje

ÖversättarbloggJonas Bergsten, huvudöversättare Svenska Kärnbibeln

Det finns så många skatter i bibeln. Här kan du ta del av vad vi hittar under arbetets gång!

Prenumerera via RSS

Detta är unikt med Svenska Kärnbibeln:


  1. Parenteser i texten
  2. Hakklamrar i texten
  3. Lättläst layout
  4. Positiva rubriker!
  5. Många verbformer
  6. Vågar översätta allt
  7. Hebreiska tecken
  8. Bilder
  9. Generös copyright

Läs gärna avsnittet vad är unikt? Detta är ett bra sätt att snabbt se vad som är speciellt med översättningen.Hur mycket är klart?


NT GT

Arbetet har pågått sedan 2005 och 100% av NT och 13% av GT klart.

Hösten 2011 kom första tryckta utgåvan, och man kan hela tiden ta del av allt material via webben. Läs gärna mer om tidsplanen här